Öppna meny

Förvärv

Förvärv

European Locker and Travel Services AB (ELTS) blir en del av Speed Services koncernen

Den 8 februari 2019 förvärvade Speed Services AB 100 % av aktierna i European Locker and Travel Services AB. Speed Services är ett bolag som i drygt 60 år har spelat en viktig roll inom automattjänster i publika miljöer på den nordiska marknaden och tillsammans med Speed Identity AB är en del av Speed International koncernen.

Speed Services är en stor aktör i Norden inom fotoautomater, förvaringsboxar, digital signage, självbetjäningsterminaler samt Wi-Fi lösningar för publika miljöer. Bolaget finns idag i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Lettland med egna organisationer och servicepersonal. Företagets huvudkontor ligger i Tyresö. Bland de största kunderna finns Jernhusen, SL, SAS, Swedavia, Copenhagen Airport, Rom Eiendom, Coop, ICA, Sten & Ström, m fl. I och med förvärvet stärker Speed Services sin redan starka ställning på den nordiska marknaden.

ELTS är en erkänd leverantör av förvaringslösningar med etableringar i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen och Spanien. Bolaget besitter ett stort kunnande inom förvaringsboxar och har referenskunder som Bane NOR, Liseberg, Parks & Resorts Scandinavia, Tivoli, Stena Line, Viking Line, Matkahuolto, m fl.

Båda bolagen befinner sig i en stark expansionsfas och kommer att komplettera varandra väl och ha stor nytta av varandras mångåriga erfarenheter.

Genom förvärvet blir Speed Services en större och mer heltäckande leverantör som genom fokus på service och innovation kommer att kunna leverera ännu bättre förvaringslösningar till våra kunder på hela den nordiska marknaden i framtiden.

Elisabeth Sommarvinge

CEO Speed Services AB

Vid frågor kontakta Elisabeth Sommarvinge, 08-448 72 84