Megatec Logo

Om Megatec

 

VD har ordet

 

God framtida potential

”Det är fortsatt goda förutsättningar för våra produkter och

det råder ingen tvivel om att det finns ett grundläggande

behov  av effektiviseringar i form av självbetjänings-

terminaler och digitala skyltar i publika miljöer oavsett

konjunktursvängningar.”

 

Megatec har sedan 1992 arbetat med egen utveckling av

innovativa produkter för att hjälpa företag och organisationer med smarta lösningar som t ex självbetjäningsterminaler

och digitala skyltar för både inom- och utomhusbruk.

 

 

 

 

Vi arbetar nära kunden i hela processen från idé till färdig produkt med en flexibel modell som ändå tillåter snabba ledtider. Svensk tillverkning och bra kvalitet är grundbulten i vårt erbjudande. Vår affärsmodell fungerar mycket bra och vi noterar med glädje att kunderna är nöjda med resultatet av vårt arbete.

 

Under årens lopp har Megatec vunnit flera utmärkelser som Årets Superföretag,  Årets Tillväxtföretag och TRIP Award.

 

Med absolut högsta kreditvärdighet och med en självfinansierad verksamhet står sig Megatec starka för framtida utmaningar.

 

Hans Axelsson, VD


Affärsidé

 

Megatecs affärsidé är att tillverka Internet-Kiosker, Biljettautomater och Digitala Skyltar för publika miljöer.

Produkterna skapar ett mervärde för våra kunder och dess slutanvändare genom effektivt utnyttjande av den senaste tekniken och snygg design.

I produktkonceptet ingår även standardskärmar, programvaror för Digital Signage samt programvaror för att säkerställa hög driftsäkerhet med fjärrstyrning av publika terminaler och digitala skyltar.

Vårt tjänsteutbud omfattar även programmering, projektledning, installation, service och utbildning.

Vi riktar oss primärt till slutkunder i alla branscher och även till samarbetspartners där vi kompletterar deras programvara med vår hårdvara.

 

Vår marknad är i första hand Sverige och övriga Nordiska länder.

 

Digital Signage är ett viktigt och starkt växande affärsområde. Många leverantörer utvecklar sin unika lösning. Megatec har valt att inte utveckla egna programvaror för Digital Signage utan väljer ett nära samarbete med stora internationella aktörer för att kunna erbjuda framtidssäkra lösningar.

Därför har vi valt att arbeta med standardiserade produkter

för Digital Signage från ledande företag som SCALA, Smartsign och Provisio.

Vi utvecklar produkter och systemlösningar enligt våra kunders krav. Megatec har mångårig erfarenhet av problematiken kring utomhusplacerade LCD skärmar där man måste ta stor hänsyn till kylning, uppvärmning, kondens, UV strålning, frontglas och CE godkännande. Megatec tillverkar utomhusskärmar med ljusstyrka från 1.500 nits upp till 5000 nits vilket erfordras om skärmarna utsätts för direkt sol i söderläge.

 

foretaget_1

megatec_20aar

 

Nyckeln till framgång

 

Nyckeln till Megatec´s framgång är en kärna av kompetenta medarbetare som arbetat i bolaget under många år. Vi har utvecklat innovativa och helt unika produkter vilket har inneburit mycket nöjda och trogna kunder.

Megatec representerar det tyska bolaget Provisio som är världsledande på programvaror för publika Internetkiosker. Megatec är direktkund hos Dell som levererar skräddarsydda datorer enligt våra specifikationer. Övriga komponenter i våra system består av produkter från världsledande företag med hög kvalitet.

Vi har en samarbetspartner lokalt i Stockholm som tillverkar chassin (Lagerholm o Co). De tar fram designförslag och prototyper snabbt till mycket konkurrenskraftiga priser.

Megatec´s styrka är försäljning, förståelse för kunders problem och önskemål samt mycket hög teknisk kompetens.

Funktion och design är viktiga ledord i tillverkningsprocessen.