Megatec Logo

Biljettautomat TVM

Stryktålig biljettautomat för utomhusbruk.

Eftersom dagens krav på obemannade koncept kräver system som fungerar i ur och skur dygnet runt har Megatec utvecklat en robust biljettautomat som klarar nordiskt utomhusklimat.

Automaten är i standardutförandet helt väderskyddad och bland annat utrustad med en stabil fläktlös industridator som klarar stora temperaturskillnader, tydlig 17” bildskärm med pekfunktion som går att läsa i starkt solsken, dubbla skrivare för kvitton och biljetter samt Pin-Pad och kortläsare för att sköta betalning.

Biljettautomaten är försedd fläktar och filter för värme och kyla.

 

Köpapplikationen till biljettautomaten är utvecklad av SIGMA.

SIGMA har tagit fram en köpapplikation som är tydlig och enkel att använda. Applikationen kan enkelt anpassas till olika användnings-

områden och biljettyper.

Exempel på platser där biljettautomaten kan används är Djur/temaparker gästhamnar, skidanläggningar och parkeringsgarage.

 

Eftersom TVM bygger på PC-baserad teknik och med ett applikationsvänligt operativsystem så är det också möjligt att utveckla egen mjukvara till automaten om man till exempel vill kunna implementera den i sitt befintliga kassasystem.

 

TVM kan handikappanpassas så att den även är tillgänglig för rullstolsbundna, automaten förses då med en elektrisk hiss som enkelt manövreras via två tryckknappar tydligt placerade på automatens front.

Automaten pulverlackas och förses med loggor enligt kundens önskemål, allt för att passa företagets profil.

Den utrustas med fast eller trådlös internetuppkoppling vilket medför lätt administration och underhåll från annan plats.

Flera alternativa skrivare för biljetter och kvitton finns, skrivarna rapporterar automatiskt då det är dags att fylla på papper och biljetter. Även biljetter med RFID och 2D koder kan skrivas ut.

Som tillval finns bland annat skanner som klarar streckkoder och RFID taggar för till exempel årskort, webbkamera för att skriva ut personliga biljetter och GSM larm.

 

Automaten använder EMC-godkända krypterade Pin-pad och kortläsare för säker betalning, inlösen sker till valfri bank. Godkännande av PAN-Nordic för obemannade korttransaktioner kan behövas beroende på applikation.

 

Standardfärg är grå. Eget färgval och logo kan väljas till.

Garanti, service och support i 12 mån.

 

Terminalen är CE-godkänd och klarar kraven på elsäkerhet och elektromagnetisk strålning, EMC.

 

Automaten kan kundanpassas med t ex kamera, dispenser, RFID- och QR-kodläsare.

 

Varianter av TVM finns installerade på bl.a. Gröna Lund, Kolmårdens Djurpark, Skara Sommarland, Liseberg och gästhamnen i Marstrand och Bengtsfors.

 

Kontakta oss för mer information.

 

Biljettautomat Grönan 320x500

Biljettautomat placerad på Gröna Lund